Ὁμιλία στὸ Ἀγρίνιο μὲ θέμα: “η αγωγή των εμβρύων, των νηπίων και των παιδιών”

Ὁμιλία στὸ Ἀγρίνιο μὲ θέμα: “η αγωγή των εμβρύων, των νηπίων και των παιδιών”Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, μετά την πανήγυρη του Αγίου Βλασίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Αγρίνιο. Εκεί ήταν προσκεκλημένος από την χριστιανική ένωση “η Αγία Φιλοθέη” προκειμένου να μιλήση στην Σχολή Γονέων της ενώσεως αυτής, φυσικά με την άδεια και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέπτυξε το θέμα: “η αγωγή των εμβρύων, των νηπίων και των παιδιών”. Η ομιλία έγινε στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Τον ομιλητή παρουσίασε στο κοινό η δις Ουρανία Λανάρα με τα εξής λόγια: “...Αυτή την στιγμή είμαι βαθειά συγκινημένη, γιατί έχω την τιμή και την χαρά να σάς παρουσιάσω τον πρώην μαθητή μου και τώρα άξιο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο”. Στην συνέχεια η δις Ουρανία αναφέρθηκε με θερμά και επαινετικά λόγια στην προσωπικότητα του ομιλητού, στην “συγγραφική δρατηριότητα, ... την σύλληψη του παλμού της εποχής μας, την θεολογική και πατερική κατάρτιση, ... την ορθοφροσύνη και ορθοτομία της αληθείας,...”

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το ενδιαφέρον αυτό θέμα μέσα από 6 κεφάλαια: 1. η σύλληψη του ανθρώπου είναι έργο της Προνοίας του Θεού, 2. η προγεννητική αγωγή, 3. η αγωγή στα νήπια και τα παιδιά, 4. μερικοί τρόποι αγωγής, 5. χαρακτηριστικά παραδείγματα από την ζωή των αγίων, και 6. οι θεολογικές ερωτήσεις των παιδιών. Υπογράμμισε ιδιαιτέρως και με πολλά παραδείγματα ότι η αγωγή στα παιδιά αρχίζει από την σύλληψη και κυοφορία τους, δηλαδή από την εμβρυακή ηλικία, και συνεχίζεται μετά την γέννηση με διαφόρους τρόπους.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του οικείου Ποιμενάρχου, Αρχιμ. π. Θεόκλητος Λεγάτος, ο κ. Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου και πλήθος κόσμου που γέμισε την Παπαστράτειο Αίθουσα.

Ν.Γ.

  • Προβολές: 1242

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance