Μονάδα Φροντίδας ἠλικιωμένων - Δελτίο Τύπου Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η - Γεωργίου Καπουρδέλη - Ιωάννου Ξύκη

ΙΔΡΥΜΑ ΜΟ.Φ.Η. Γεωργίου Καπουρδέλη – Ιωάννη Ξυκη
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η - Γεωργίου Καπουρδέλη - Ιωάννου Ξύκη

Στις 9 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Ιδρύματος υπό την προεδρία του Προέδρου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στην Ναύπακτο, με εκπροσώπους του Ιδρύματος Ξύκη στην Αμερική, ήτοι τον Πρόεδρό του Θεόδωρο Μαστακούρη, τον δικηγόρο Ανδρέα Λάτο και τον υιό του ευεργέτη Ιωάννη Ξύκη, Κωνσταντίνο.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας για την αποπεράτωση και λειτουργία του Γηροκομείου του Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων. Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις και η διερεύνηση αυτών. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια και θα παρθούν σχετικές αποφάσεις.

Ειδικότερα από πλευράς Ελληνικού Ιδρύματος επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η κοινωνική διάσταση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η προσφορά του Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία.

Από πλευράς Αμερικάνικου Ιδρύματος επισημάνθηκε το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των αμερικάνικων Ιδρυμάτων και οι προϋποθέσεις χορήγησης δωρεών σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Είχε προηγηθεί, στις 8 Οκτωβρίου, επιτόπια επίσκεψη των εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων στο κτίριο του ΜΟ.Φ.Η., όπου διαπιστώθηκε το επίπεδο των γενομένων εργασιών και η ανάγκη αποπεράτωσής του, για το καλό των συνανθρώπων μας.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για στενή συνεργασία και δρομολόγηση υλοποίησης συγκεκριμένων διαδικασιών.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Καρπουρδέλη-Ξύκη για πλήρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Ελπίζουμε να ευοδωθούν οι σκοποί των δύο Ιδρυμάτων που φέρουν το όνομα του Ιωάννου Ξύκη, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και την προσφορά εργασίας σε ικανό αριθμό συμπολιτών μας.
Από το Ίδρυμα

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

  • Προβολές: 1785

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance