Lydia Bryant: Ελπίδα για Ζωή

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από μια δεκάχρονη (10 ετών) Αμερικανίδα την Lydia Bryant

Το κείμενο που ακολουθεί με τίτλο “Ελπίδα για Ζωή” είναι γραμμένο από μια δεκάχρονη (10 ετών) Αμερικανίδα την Lydia Bryant η οποία αναζητά την Ορθοδοξία και θέλει να βαπτισθή. Έχει γραφεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σχολείου της, σύμφωνα με τα οποία κάθε παιδί πρέπει να γράψη ένα μικρό βιβλίο με όποιο θέμα επιθυμεί. Δημοσιεύεται εδώ για να φανή ποιές είναι οι αναζητήσεις των ανθρώπων στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο, αλλά και ποιός είναι ο ρόλος της Ορθοδοξίας σήμερα. Οφείλουμε να “βομβαρδίσουμε” και εμείς την Αμερική με “ελπίδα για ζωή”, την οποία έχει πλούσια η Παράδοσή μας.

Ν.Ι.

 

Lydia Bryant: Ελπίδα για Ζωή“Όταν ήμουν μικρότερη, με απασχολούσαν μερικά πράγματα. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι ήταν επάνω εδώ στην Γή.

Ποιά ήταν η πραγματική αιτία της υπάρξεώς μου, αλλά η πιο μεγάλη μου ερώτηση παρέμενε: “Υπήρχε ο Θεός;”.

Ερώτησα την μαμά μου σχετικά με τον Θεό και προσπάθησε να εξηγήση τους φόβους μου.

Έκλαιγα τα βράδυα στο κρεββάτι μου και συχνά δεν μπορούσα να κοιμηθώ εξ αιτίας αυτών των αναζητήσεών μου.

Δεν μπορούσα να περιγράψω τους φόβους μου με λέξεις, παρά μόνο με αισθήματα.

Προσπάθησα να διασκεδάσω, να αποσπάσω τον νού μου με άλλα πράγματα, αλλά αυτό μόνο με έκανε να αισθάνομαι χειρότερα.

Αυτό αυξήθηκε μέχρι που δεν μπορούσα να το αγνοήσω και είχα πόνο στο στομάχι και το κεφάλι. Μερικές φορές δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεββάτι το πρωΐ.

Καμμία αίσθηση δεν μου έκανε το πόσο διασκεδαστικά ήταν γύρω μου, αισθανόμουν μόνο το κενό που ξεχείλιζε μέσα μου.

Αυτό το βασανιστικό αίσθημα κράτησε για κάμποσο καιρό. Εζήτησα βοήθεια από την μαμά μου. Μου είπε ότι κι αυτή είχε μερικές από τις ίδιες ερωτήσεις στην δική της ζωή. Είχε επισκεφθή πολλούς γιατρούς. Τότε μου έδειξε ένα βιβλίο που μελετούσε και μου είπε ότι βρήκε ελπίδα για την ζωή της.

Η μαμά μου συνάντησε αυτόν τον άγιο Πατέρα, συγγραφέα αυτού του βιβλίου, και ταξίδεψε να συναντήση το Μοναστήρι του.

Όταν επέστρεψε, παρατήρησα μια διαφορά στο πνεύμα της. Σύντομα ανακάλυψα την αιτία της αλλαγής.

Συνόδευσα την μαμά μου στην θεία Λειτουργία, την εξαιρετική Ακολουθία που λέγει για την ζωή του Χριστού. Πάντοτε αισθανόμουν ειρήνη στην καρδιά μου εκείνα τα πρωϊνά.

Το κενό μου εξώφλησε και αντικαταστάθηκε με χαρά. Κατάλαβα ότι ο Θεός με αγάπησε. Όσο περισσότερο πήγαινα στην Εκκλησία, τόσο περισσότερο η χαρά μου αυξανόταν.

Το “σαράκι” τελικά έφυγε. Ο Χριστός έγινε η ελπίδα μου. Δεν πρέπει να στενοχωριέμαι πλέον πώς να ανήκω σε κανέναν άλλο. Αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση για μένα. Η Εκκλησία πραγματικά είναι ένα Νοσοκομείο για το πνεύμα μου, όπως ο άγιος Πατέρας γράφει στα βιβλία του.

Περιμένω ανυπόμονα να πηγαίνω σε διάφορες Ακολουθίες. Ο Ιερέας λέγει ιστορίες για τους αγίους και τους αγγέλους που μας προστατεύουν και μας ενδυναμώνουν στην ζωή.

Πάντοτε αισθάνομαι ειρηνική μετά την Εκκλησία.

Πρόσφατα επισκέφθηκα μια Ορθόδοξη Ενορία όπου ο Επίσκοπος είχε φέρει δυο εξαιρετικές και θαυματουργικές εικόνες. Η μία ήταν της Kursk-Root-Icon Θεοτόκου. Όταν αυτή βρέθηκε στις ρίζες ενός δένδρου ένα ρυάκι από αγιασμένο νερό ανέβλυσε από τις πέτρες.

Η άλλη εικόνα ήταν του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού. Τον ονόμασαν έτσι γιατί έχει κάνει θαυμαστά πράγματα. Ο άγιος Νικόλαος έχει βοηθήσει επίσης την αδελφή μου. Αυτές οι εικόνες είναι μόνο ξύλο και ζωγραφιά, αλλά, όταν οι πιστοί έψαλλαν “Άγιε Πάτερ Νικόλαε, πρέσβευε υπέρ ημών”, η εικόνα “δάκρυσε”. Άγιο Μύρο έτρεξε στο πρόσωπο του Αγίου. Ο Επίσκοπος συγκέντρωσε με βαμβάκι το άγιο έλαιο και έχρισε καθένα που ήταν παρών.

Αυτό το χρίσμα είναι για θεραπεία, ίαση και προστασία.

Κατάλαβα ότι ο τρόπος να καθαρίσω τα κακά αισθήματα είναι να τα εξομολογηθώ· να τα αποθέσω στα πόδια του Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, έτσι ώστε δεν πρέπει να υποφέρω από την φοβερή ενοχή και το φυλακισμένο αίσθημα εξ αιτίας των αμαρτιών μου.

Ξέρω ότι είμαι ένα τίποτα χωρίς τον Θεό, αλλά Αυτός πάντα θα με βοηθά, όταν το ζητώ.

Όταν ο φρουρός κάρφωσε την λόγχη του στην πλευρά του Χριστού, νερό και αίμα ανέβλυσε. Αυτά τα δύο πράγματα παρουσιάζουν ολόκληρη την Εκκλησία:

Το νερό για το άγιο Βάπτισμα που μας καθαρίζει και το πολύτιμο (Σώμα καί) Αίμα του Χριστού που μας αγνίζει και μας ενδυναμώνει.

Μαθαίνω περισσότερα για την Αγάπη του Θεού για μένα διαβάζοντας τους αγίους Πατέρες, τους Αγίους, τους Μάρτυρες και τους Ασκητές της Ορθοδόξου Παραδόσεως.

Έγραψα ένα γράμμα στον ... Πατέρα Ιερόθεο. Ελπίζω ότι αυτός θα με βοηθήση με την εξομολόγησή μου και θα λάβω τα άγια Μυστήρια του Αγίου Βαπτίσματος και την πρώτη μου (θεία) Κοινωνία με τον Χριστό.

Θα λάβω έναν Φύλακα Άγγελο από τον Θεό και έναν ιδιαίτερο Άγιο που θα με βοηθάνε να ζώ σύμφωνα με τις εντολές.

Αυτή θα είναι η πιο σημαντική μέρα όλης μου της ζωής.”

  • Προβολές: 2295