Ἡ Ἐκκλησία δραστηριοπεῖται γιὰ τὴν καλὴ ὀργάνωση τῆς Ὀλυμπιάδας 2004

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου τρ. μηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, είχε δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Πρώτον. Συνοδευόμενος από τον Πρωτ. π. Γεώργιο Μεταλληνό, τον κ. Σταύρο Μάκαρ και τον κ. Νικόλαο Βασιλειάδη, μέλη της Συνοδικής Επιτροπής, επισκέφθηκε τον κ. Στρατήγη, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004, και ανέλυσε τις απόψεις της Εκκλησίας πάνω στο μεγάλο αυτό γεγονός. Διέγραψε τον σκοπό της Συνοδικής αυτής Επιτροπής, που είναι α) η παρουσίαση της σχέσεως μεταξύ Εκκλησίας και αθλητισμού, β) η βοήθεια της Εκκλησίας για την διοργάνωση της Ολυμπιάδος του 2004, με την ενεργοποίηση των νέων, την εθελοντική προσφορά, την παρουσίαση της διαχρονικής παραδόσεως που εκφράστηκε και βιώθηκε σε αυτόν τον τόπο, γ) την καλλιέργεια του αληθινού πνεύματος του ολυμπισμού, που συνίσταται στην ειρήνη, την φιλία, την συνεργασία κλπ, δ) την συνάντηση με αθλητές που θα έλθουν από ορθόδοξες χώρες, αλλά και με άλλους που θα ενδιαφερθούν για την παράδοσή μας, ε) την ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών μας (νοερά προπόνηση), στ) την βοήθεια για την ανέγερση καταλλήλου Ναού στο Ολυμπιακό χωριό. Τελικά, τόνισε ότι η Εκκλησία επιθυμεί να βοηθήση αποτελεσματικά για την καλύτερη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ομίλησε και ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, που τόνισε ιδιαιτέρως την μεγάλη αξία και σπουδαιότητα της ελληνορθοδόξου Παραδόσεως, του πνεύματος του εθελοντισμού και την ουσιαστική βοήθεια που μπορεί να προσφερθή από πλευράς Εκκλησίας.

Ο κ. Στρατήγης ευχαρίστησε την επιτροπή, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόνισε ιδαιτέρως ότι θεωρεί απαραίτητη την παρουσία και βοήθεια της Εκκλησίας, και διεξήχθη ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Ήταν πράγματι μία εποικοδομητική συνάντηση με πολλά προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δεύτερον. Μετά από δύο ώρες συνεδρίασαν υπό την Προεδρία του Μητροπολίτου μας τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής, στην μεγάλη αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, και έλαβαν σοβαρές αποφάσεις. Ήτοι, απεφάσισαν την σύγκληση Συνεδρίου από πλευράς Εκκλησίας με θέμα “Εκκλησία και αθλητισμός”, το οποίο θα είναι το έναυσμα όλων των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό, καθώς επίσης απεφάσισαν, για την καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής, την συγκρότηση έξι επιτροπών, κάθε δε επιτροπής θα προεδρεύση ένα μέλος. Οι επιτροπές αυτές είναι: α) Ανεγέρσεως Ιερού Ναού, β) εκδόσεων, δημοσίων σχέσεων για την παρουσίαση της παραδόσεως του τόπου, γ) αθλητικών εκδηλώσεων, δ) πολιτιστικής Ολυμπιάδος, ε) διοργανώσεως Συνεδρίων, στ) ποιμαντικής των αθλητών.

Οι δύο αυτές δραστηριότητες δείχνουν μια καλή αρχή πάνω στο θέμα αυτό, και μάλιστα για την πρώτη εκδόθηκε δελτίο τύπου, τόσο από πλευράς Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και από πλευράς Εκκλησίας.

  • Προβολές: 1425

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance