Εορτή του Αγίου Βλασίου και Χειροτονία εις Πρεσβύτερον

 

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε και φέτος η γιορτή του Αγίου Βλασίου (11 Φεβρουαρίου) στην ομώνυμη περιφέρεια της Μητροπόλεώς μας. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και το δύσκολο οδικό δίκτυο που δυσχεραίνουν την ανάβαση στον Άγιο Βλάσιο, έρχονται σε αντίθεση με την εγκάρδια συμπεριφορά των κατοίκων, την αβραμιαία φιλοξενία και το καλωσόρισμα της ψυχής τους.

Την θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, λαμπρύνοντας έτσι την ιερά πανήγυρη.

Αυτό το μεγάλο συμπόσιο της πίστεως συμπλήρωσε και η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Παναγιώτου Ευθυμίου, ο οποίος στον λόγο του έκανε αναφορά στο υψηλό λειτούργημα που πρόκειται να αναλάβη, αφήνοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στον Θεό δια του Επισκόπου.

Ανταπαντώντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και υπενθύμισε στον αγαπητό π. Παναγιώτη τρία βασικά γνωρίσματα που πρέπει να διακρίνουν τον Ιερέα και γενικότερα τους Κληρικούς.

Αναφέρθηκε, λοιπόν, στην αξία της πίστεως και τόνισε ότι αυτή είναι που στερέωσε τους καλλινίκους μάρτυρας, που έθραυσε τους υπεναντίους και ανύψωσε τους οσίους. Αναφέρθηκε επίσης στη αγάπη, όχι την αφηρημένη αγάπη, αλλά αυτή που διακρίνεται από αυτοθυσία και κένωση προς τους αδελφούς. Χρησιμοποίησε δε πολύ χαρακτηριστικά το εξής παράδειγμα: αν η πίστη είναι το θεμέλιο, η αγάπη είναι η οικοδομή, και το ύψος αυτής της οικοδομής είναι η μακαρία ταπείνωση. Και το τρίτο γνώρισμα του καλού Κληρικού είναι το εκκλησιαστικό φρόνημα, η αφοσίωση προς τα ιερά θέσμια και τις παραδόσεις της πίστεως, ο σεβασμός προς το ιεραρχικό πολίτευμα της Εκκλησίας, που ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά της ατομικότητός του.

Μετά τις ευχές και μέσα σ’ αυτό το πανηγυρικό κλίμα, τελείωσε η πνευματική τράπεζα, για να ακολουθήση το κέρασμα και η υλική τράπεζα, προσφορά του π. Κωνσταντίνου Μάλαινου. Η εγκαρδιότητα των κατοίκων και η ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, που εκφράστηκαν και δια μέσου του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιφερείας π. Κωνσταντίνου, έτυχαν της ιδίας ανταποδόσεως από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αναγνωρίζει μια πνευματική αρχοντιά και επικοινωνία που διέπει όλους.

Μέσα σ’ αυτήν την ευχαριστιακή ατμόσφαιρα, έκλεισε η ιερά πανήγυρη του Αγίου Βλασίου.

  • Προβολές: 1128

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance