Εγκαινιάσθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

 

Εγκαινιάσθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου ΝαυπάκτουΤην Κυριακή 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Αιθούσης του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου, η οποία βρίσκεται κάτω από τον νεοδόμητο Ιερό Ναό.

Μετά την Αρχιερατική θ. Λειτουργία, όλο το εκκλησίασμα κατέβηκε στην αίθουσα όπου έγιναν τα εγκαίνια, παρουσία και των αρχών της πόλεως, και πολλών Ιερέων.

Τον λόγο πήρε πρώτα ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, ο οποίος θυμήθηκε τις σημαντικές ημέρες της θεμελίωσης και των εγκαινίων του Ι. Ναού, με τους τότε πρωταγωνιστές, ήτοι τον μακαριστό Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Δαμασκηνό, τον αείμνηστο Πρωτοσύγκελλο Ιερόθεο Κατσάνο, τον αείμνηστο Εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Χρήστο Καραγιάννη και άλλους Κληρικούς. Θυμήθηκε μετά ευχαριστιών τον μακαριστό Μητροπολίτη Δαμασκηνό, τους Ενορίτες και ιδιαιτέρως τους συνεργάτες του Ιερέως Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, τους νυν και τους παλαιούς. Μνημόνευσε ορισμένους από τους πάμπολλους δωρητές, την αείμνηστη καθηγήτρια κ. Γαρμανή Καβουκλή, τον αείμνηστο Δήμαρχο Ναυπάκτου Νικόλαο Ρέππα και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, τον νυν Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Κωνσταντίνο Κονίδα και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον κ. Νικόλαον Αναγνωστό. Ευχαρίστησε επίσης τον συνεφημέριό του π. Θωμά Βαμβίνη, τα μέλη του Συνδέσμου Αγάπης για την συνεργασία τους καί, τέλος, τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη συνεχή παρότρυνση για την αποπεράτωση του έργου.

Εγκαινιάσθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου ΝαυπάκτουΟ π. Αθανάσιος δεν παρέλειψε να αναφερθή στον τρόπο λειτουργίας της αιθούσης, η οποία θα είναι πολλαπλών χρήσεων: θα αποτελεί το “σαλόνι”, το “αρχονταρίκι” της Ενορίας, όπου θα γίνονται δεξιώσεις, συναντήσεις μετά την θ. Λειτουργία, μνημόσυνα, συνάξεις της Επιτροπής Νεότητος και του Συνδέσμου Αγάπης. Θα αποτελή επίσης το κέντρο του προνοιακού έργου της Ενορίας.

Τέλος, ο π. Αθανάσιος ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της Ενορίας τον επί 44 χρόνια νεωκόρο του Ναού κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χάρισε μια ασημένια εικόνα του αγίου Δημητρίου και ένα συμβολικό δώρο.

Εν συνεχεία μίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επήνεσε τον π. Αθανάσιο, όχι μόνον για την εργατικότητα και την επιμονή του, αρετές στις οποίες οφείλεται και η ύπαρξη του νεοδόμητου Ιερού Ναού και της αιθούσης, αλλά και για το εκκλησιαστικό του φρόνημα και την συνετή και ειλικρινή στάση του στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την σημασία του Πνευματικού Κέντρου και εξέφρασε την επιθυμία και την ευχή να γίνη η αίθουσα αυτή το κέντρο της ποιμαντικής δραστηριότητος της Ενορίας, όπου δια της εξασκήσεως των ποικίλων χαρισμάτων θα διακονήται ο σύγχρονος άνθρωπος. Ευχήθηκε δε και σε άλλες Ενορίες να χαρούν σύντομα τα εγκαίνια του δικού τους Πνευματικού Κέντρου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο, όπου γίνονται ήδη εργασίες εκσκαφής και θεμελίωσης του Πνευματικού Κέντρου.

Η όλη ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική και πανηγυρική. Ήταν ένα σημαντικό εκκλησιαστικό γεγονός.

Αρχιμ. Κ.Ε.Γ.

  • Προβολές: 1576

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance