Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Ιεροθέου

πρώτου Επισκόπου Αθηνών (4 Οκτωβρίου) ευχόμαστε όπως, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Πρώτος και ο Έσχατος,

στηρίζει και εμπνέει, κατά τους εσχάτους αυτούς καιρούς, τόν Σεπτόν Ποιμενάρχη μας στην επισκοπική του διακονία.

 

Συνεστίαση του Συνδέσμου Αγάπης Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής

Από την Λιτανεία της εικόνας.

Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής λιτανείαΜέσα στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής ο Σύνδεσμος Αγάπης της Ενορίας διοργάνωσε συνεστίαση. Παρατέθηκε “τράπεζα εδεσμάτων”, ως συνέχεια της ευχαριστιακής τράπεζας της πανηγυρικής θ. Λειτουργίας. Μια συνήθεια που είναι εντεταγμένη στην ορθόδοξη παράδοση του λαού μας. Έχει τις ρίζες της στις αγάπες των πρωτοχριστιανικών χρόνων και στα γλέντια των υποδούλων Ελλήνων στις εορτές των Αγίων των χωριών τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου στον όμορφο και δροσερό κήπο του Ξενία Ναυπάκτου. ’Άρχισε με πλούσιο δείπνο, το οποίο εν μέρει ετοίμασαν οι κυρίες του Συνδέσμου. Στην συνέχεια ο επόπτης του “Σ.Α.” π. Θεμιστοκλής Τσιτσιρίκης λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τις κυρίες του “Σ.Α.” για την αθόρυβη και με αυταπάρνηση προσφορά τους. Ακόμη αναφέρθηκε στο πολύτιμο ποιμαντικό έργο του Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου με αφορμή την επέτειο χειροτονίας του. Είπε μεταξύ των άλλων: “Σεμβασμιώτατε, συμπληρώσατε αυτές τις ημέρες 5 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας σας, 20 Ιουλίου 1995... Πέντε χρόνια θυσίας, κόπου, προσφοράς. Εμείς όλοι ευχόμαστε ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να Σάς χαρίσει πολλές τέτοιες 5ετίες για να ποιμαίνετε Ορθόδοξα τον περιούσιο λαό του Κυρίου. Ο “Σ.Α.” της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής σαν δείγμα αγάπης, σεβασμού και αναγνωρίσεως σάς προσφέρει αυτό το συμβολικό μικρό δώρο –ένα εγκόλπιο– για να εύχεσθε προς τον Κύριο υπέρ υγείας και σωτηρίας του ευλογημένου αυτού Ποιμνίου Σας”.

Ακολούθως ο Σεβσμιώτατος ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι “Σ.Α.” στη σύγχρονη κοινωνία.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί. Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε ευχάριστη και φιλική και έδωσε την χαρά της επικοινωνίας στους ενορίτες που συμμετείχαν σχεδόν καθολικά.

Στην εκδήλωση ακόμη παρευρέθηκαν και ετίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του γενικού αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. π. Αθανασίου Λαουρδέκη, που συνόδευε τον Σεβασμιώτατο, ο δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Κ. Κονίδας, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Κορκόντζελος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Παϊσίου, ο βουλευτής κ. Μ. Σαλμάς.

Αποχωρώντας το βράδυ ευχαριστημένοι πολλοί έκαναν την ευχή να μας δίνη ο Θεός και άλλες τέτοιες ευκαιρίες επικοινωνίας.

Μ.Τ.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Άγιο Βλάσιο

Καραϊσκάκεια στο Δήμο Παρακαμπυλίων.

Καραϊσκάκεια στο Δήμο Παρακαμπυλίων.Κατά τον μήνα Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν στον Άγ. Βλάσιο τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (18-20 Αυγούστου) εις μνήμην του μεγάλου εθνικού ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Οι δύο πρώτες ημέρες περιελάμβαναν παρουσιάσεις παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και μουσική βραδυά.

Την Κυριακή 20 του μηνός τελέσθηκε αρχιερατική θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, που ελάμπρυνε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις μας. Ακολούθησε δοξολογία στον Άνω Άγ. Βλάσιο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, συμπαραστατουμένου από το ιερατείο της περιοχής με επικεφαλής τον Αρχ. Επίτροπο Αγ. Βλασίου π. Κωνσταντίνο Μάλαινο. Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Σκάνδαλος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βουλευτής κ. Αγγελόπουλος, ο κ. Β. Κοντογεώργος, Αντισμήναρχος ε.α., ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Βλασίου κ. Π. Τσάτσαρης, ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου κ. Δ. Γαρουφαλής και πλήθος κόσμου. Στις 11:30 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο στα Ταμπούρια του Καραϊσκάκη. Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα από την Κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου σε όλους τους πιστούς. Ο κ. Αντιδήμαρχος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατον και τον ευχαρίστησε δια την παρουσίαν του. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος φωτίζοντας όλες τις πτυχές των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων, με πνεύμα αγάπης, πατρότητος και βαθειάς θεολογικής γνώσεως την οποία κατέχει. Ο Δήμος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και των επισήμων στο κέντρο του Γ. Βελέντζα.

Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και χαροποίησαν όλους εμάς τους κατοίκους του Δήμου Παρακαμπυλίων.

Πρωτ. Κωνσταντίνος Μάλαινος

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1427

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance