Βιβλιοπαρουσίαση: Κώστα Α. Δεδόπουλου: “Το χωριό μου ο Πλάτανος”

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για έναν άνθρωπο να προσφέρη στον τόπο του, στον τόπο που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, με όλες τις στερήσεις και τους κόπους, αλλά και τις αναμνήσεις του.

Αυτό έκανε και ο ακούραστος εκδότης πολλών εφημερίδων της Ρούμελης, ο δημοσιογράφος, ο λαογράφος, ο χρονογράφος και ποιητής Κώστας Δεδόπουλος.Μας παρουσίασε ένα ωραίο βιβλίο γεωγραφικού, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου για το χωριό του “Πλάτανος Ναυπακτίας”.

Πριν 45 χρόνια ξενιτεύθηκε στην Αμερική, για μια καλύτερη τύχη, για μια καλύτερη ζωή, αλλά η ψυχή και το μυαλό του, όπως δείχνει το βιβλίο του, έμεινε στον Πλάτανο που τόσο αγάπησε.

Ο Κώστας Δεδόπουλος, στο βιβλίο του αυτό πραγματεύεται διεξοδικά την ιστορία οικογενειών του Πλατάνου, αναφέρεται σε ιστορικές μορφές του χωριού και καταγράφει τα ήθη και έθιμα, γνωστά και άγνωστα στους νεοτέρους συγχωριανούς του.

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με σαφήνεια, μεθοδικότητα και γνώση, με μεράκι και πολλή-πολλή αγάπη, χρήσιμο, αληθινό, τέλεια τεκμηριωμένο, γραμμένο σε άψογη ρέουσα ελληνική γλώσσα, που να μπορή να διαβάζεται ευχάριστα από κάθε αναγνώστη.

Το έργο του παρουσιάζει πολυμερή μόρφωση και δοκιμασμένες ικανότητες και εμπειρία.

Η προσφορά του είναι μεγάλη και πολύτιμη για τους χωριανούς του, την Ρούμελη και τους Ρουμελιώτες, αλλά και τον Ελληνισμό.

Συγχαίρω θερμά τον συμπατριώτη Κώστα Δεδόπουλο και παροτρύνω όλους τους Ναυπακτίους να προμηθευτούν το βιβλίο του.

Βασίλειος Ι. Μπούρμπουλας

Βιβλιοπαρουσίαση

  • Προβολές: 2358