Εγκαίνια Ενοριακού Κέντρου Αγίας Παρασκευής

Ξεχωριστή ημέρα ήταν η Κυριακή 20η Μαΐου για την Ενορία της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, όπου τέθηκε σε λειτουργία το ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο της.

Εγκαίνια Ενοριακού Κέντρου Αγίας ΠαρασκευήςΤα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερόθεο, συμπαραστατούμενο από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ναυπάκτου Παν. Κορκόντζελος και Αθ. Παπαθανάσης, ο Αρεοπαγίτης κ. Δαμ. Παπαθανάσης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ιωάν. Γκίζας, ο πρ. Νομάρχης κ. Γερ. Κουταβάς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Αγάπης των Ενοριών Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου, που έχουν συσταθή και δραστηριοποιηθή από το 1996, και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε θερμά τους Ιερείς και το Εκκλησιατικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε περιεκτικά στην σημασία του ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί αθόρυβα, με αφοσίωση, συνέπεια, συνέχεια και σεμνότητα ο Σύνδεσμος Αγάπης, εξέφρασε δε τα συγχαρητήριά του, γι’ αυτό τον λόγο, προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, καθώς και προς την αρχιτέκτονα - μηχανικό κ. Παρασκευή Λαγαρού - Θεοφάνη.

Είχε προηγηθή από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Πρωτ. π. Γεώργιο Παπαβαρνάβα, εισήγηση, καθώς επίσης ακολούθησε σχετικός χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο κ. Παν. Κορκόντζελο.

Όλοι οι παριστάμενοι περιεργάσθηκαν και εγκωμίασαν τον χώρο αυτό, που θα αποτελή πλέον μια εκκλησιαστική πνευματική εστία θαλπωρής και ασταμάτητης συμπαράστασης με ασίγαστη αγάπη στον συνάνθρωπο και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ιδίως εκεί που η απογοήτευση έχει ριζώσει στις ανθρώπινες ψυχές και η ελπίδα τις έχει εγκαταλείψει.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η δραστηριότητα και προσφορά του Συνδέσμου Αγάπης Ενορίας Αγίας Παρασκευής, όπως και των άλλων δύο στην πόλη της Ναυπάκτου, που δίνουν και το στίγμα της εφαρμογής των διαχρονικών μηνυμάτων της διδασκαλίας του θείου Λυτρωτή και συντελούν στην ηθική τόνωση και ψυχική εξύψωση του ανθρώπου.

Γ.Κ.

  • Προβολές: 2355