Μιά αμερικανική ματιά στην τραγωδία των «Διδύμων»

Δημοσιεύουμε εν συνεχεία μιά επιστολή που έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας από μιά Αμερικανίδα, μαθήτρια Λυκείου, την οποία είχε βαπτίσει πρίν λίγα χρόνια Ορθόδοξη, όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Η επιστολή αποτελεί μιά εκ των έσω ματιά για το τρομοκρατικό κτύπημα στην Νέα Υόρκη.

«Αγαπητέ π. Ιερόθεε, Χρόνια Πολλά! Πώς είσθε,

Ελπίζω να έλθω σύντομα, ή εσείς να επισκεφθήτε την πάσχουσα χώρα μας.

Είμαι σίγουρη πώς θα έχετε ακούσει ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνό μας χτυπήθηκαν από αεροπειρατές από το Αφγανιστάν στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτό ήταν η πιό αηδιαστική πράξη που εγώ και οι γονείς μου είχαν δεί ποτέ. Υπήρχαν τόσες φωτογραφίες από ανθρώπους που πηδούσαν έξω από τα κτήρια για να αποφύγουν την φωτιά, αλλά και ιστορίες ανθρώπων που "καβαλίκευσαν" τα κτήρια καθώς κατέρρεαν και έτσι επέζησαν. Τόσα πολλά θαύματα! Ο Θεός κάνει θαύματα, ακόμα και μέσα σ’ αυτήν την φρίκη.

Σάς στέλλω ένα περιοδικό που –όπως πολλά άλλα– έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο τεύχος στην κάλυψη των καταστροφών. Έχει απίστευτες ιστορίες και εικόνες. Οι ραδιοφωνικοί μας σταθμοί έχουν διαλέξει μερικά τραγούδια και κλίπς από τις ομιλίες του Προέδρου Μπούς και μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τα αεροπλάνα να πέφτουν πάνω στο Π.Κ.Ε. και κόσμο που κλαίει και φωνάζει... «Ο Θεός ευλογεί την Αμερική», «ο Θεός ευλογεί τις ΗΠΑ» έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τραγούδια και το πατριωτικό φρόνημα είναι πολύ ψηλά παντού. Ο κόσμος έχει σημαίες παντού... Φοράω κόκκινες, άσπρες και μπλέ κορδέλες στα μαλλιά μου στο σχολείο. Επίσης έχω για σάς ένα πολύ δυνατό άρθρο που μού προξένησε ανατριχίλα, όταν ο δάσκαλος το διάβασε στην τάξη μας. Είναι αναρτημένο στο σχολείο μας.

Ελπίζω να ευχαριστηθήτε το περιοδικό, το άρθρο και τις φωτογραφίες μου με τον μπαμπά που τοποθετούμε την σημαία μας (πρίν το 1959 αγορασμένη, μόνο 48 αστέρια, 48 πολιτείες αντί των 50), μερικές μέρες μετά την επίθεση.

Πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη την τραγωδία; Γράψτε μου σύντομα!

Μέ αγάπη εν Χριστώ, Ν.

  • Προβολές: 1273

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance