Δελτίον Τύπου τῆς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας, 12-10-2001

«...Στή συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ανέπτυξε την Εισήγησή του με θέμα: "Η εκκλησιολογικοϊστορική, κανονική και νομική θέσις Επισκόπων και Ιερών Μονών".

Επί της Εισηγήσεως ωμίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, Φωκίδος κ. Αθηναγόρας, Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πειραιώς κ. Καλλίνικος και ο Αττικής κ. Παντελεήμων.

Κατ’ αρχήν η Ιεραρχία υιοθέτησε τις προτάσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και ελήφθη η απόφασις όπως: α) το σημαντικό αυτό εκκλησιολογικό, κανονικό και ποιμαντικό θέμα παραπεμφθή στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για λεπτομερή μελέτη και υλοποίηση, β) να εξονομασθούν η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου και η αδελφότης των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Δωρίδος οι οποίες έχουν εκτραπή της κανονικής και παραδοσιακής εκκλησιαστικής τάξεως και γ) να γίνουν οι δέουσες συστάσεις προς τα αρμόδια πρόσωπα, ιδίως προς τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Λογοθέτη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, να πειθαρχήσει στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και να σταματήση η ως μή ώφειλε εκκλησιαστική αυτή αταξία, υπακούοντας στούς κατά τόπους Μητροπολίτες».

  • Προβολές: 1127

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance