Τό Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Η Μαρτυρία της Αγάπης»

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στην κατάμεστη αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής, παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, του Υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου, Μητροπολιτών, Βουλευτών, Πανεπιστημιακών, Καλλιτεχνών, κορυφαίων εκπροσώπων από όλους τούς χώρους, αλλά και απλών ανθρώπων που αγαπούν την Εκκλησία και προσφέρουν εθελοντική εργασία σε όλους τούς τομείς του κοινωνικού έργου, έγινε η παρουσίαση του σημαντικού Τόμου «Η Μαρτυρία της Αγάπης» (Τό Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Στόν Τόμο «Η Μαρτυρία της Αγάπης», παρατίθενται τα ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και άλλων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και οι δραστηριότητες των Χριστιανικών Αδελφοτήτων. Στόν Τόμο αυτό παρουσιάζεται η θεολογική και εκκλησιολογική ερμηνεία του έργου της φιλανθρωπίας. Δέν είναι μιά απλή καταγραφή και παράθεση των ιδρυμάτων, αλλά η καταγραφή της εκκλησιαστικής εμπειρίας.

Τό έργο της συγκέντρωσης του απαιτούμενου υλικού για την ολοκλήρωση της έκδοσης του «Τόμου» υπήρξε δύσκολο. Είναι μιά προσπάθεια που υλοποιείται για πρώτη φορά. Έτσι η Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας σε άμεση συνεργασία με τον Κλάδο Εκδόσεων Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την αμέριστη συμβολή των Ιερών Μητροπόλεων, κατάφερε να φέρη εις πέρας το έργο της καταγραφής, έτσι ώστε να δίδεται απάντηση στον καλογνωμόνως ερωτώντα.

Πληροφοριακά να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την καταγραφή, στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος λειτουργούν: Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί σταθμοί (20), Γηροκομεία (79), Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων (12), Διάφορα Ιδρύματα (26), Ιδρύματα για Α.Μ.Ε.Α. (7), Κατασκηνώσεις (52), Ιδρύματα Νεότητος (30), Νοσοκομεία-Ιατρεία (9), Ξενώνες (6), Οικοτροφεία-Ορφανοτροφεία (41), Συσσίτια-Τράπεζες Αγάπης (186), Σχολές Αγιογραφίας (44), Σχολές Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής (136), Διάφορες Σχολές (43), Τράπεζες Αίματος (28), Οίκοι Τυφλών (1), Φοιτητικές Εστίες (13), Ιδρύματα Ψυχικής Υγείας (7), Δραστηριότητες Χριστιανικών Αδελφοτήτων (45).

Σ.Κ.

  • Προβολές: 1347

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance