Αμπελακιώτισσα - Άγιος Πολύκαρπος

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιωτίσσης-Αγίου Πολυκάρπου, στις 23 Φεβρουαρίου ε.έ.

Φέτος η πανήγυρη ήταν διαφορετική, από την άποψη ότι άλλαξαν πλέον πολλά δεδομένα για την ιστορική Μονή.

Αμπελακιώτισσα - Άγιος ΠολύκαρποςΤο σημαντικότερο είναι η ανάθεση της Ηγουμενίας στον νέο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Παστρωμά, η οποία έγινε στο κατάμεστο από προσκυνητές Καθολικό της Μονής. Τόν λόγο του Σεβασμιωτάτου επί τή αναθέσει της ηγουμενίας θα τον δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος.

Ήδη γίνονται οι ενέργειες για την μετατροπή της Ιεράς Μονής σε ανδρώα, στην οποία θα γραφούν πέντε Ιερομόναχοι και μοναχοί.

Επίσης, σημαντική είναι και η πρόοδος της κτιριακής ανακαίνισης.

Ανάμεσα στα έργα είναι η εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης σε όλο το κτιριακό συγκρότημα, καθώς και στο Ναό. Στήν νέα πτέρυγα τοποθετήθηκε καινούρια στέγη, κατασκευάστηκαν νέες οροφές, έγιναν τα σοβατίσματα, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, δάπεδα, ντουλάπες, και κουφώματα. Ενώ στο κτήριο του αρχονταρικιού τοποθετήθηκαν καινούργιες ξύλινες οροφές.

Για την Ιερά Μονή αρχίζει μια νέα περίοδος, πιστεύουμε και ελπίζουμε αντάξια της ιστορίας της.

Κοπή πίτας για τους φίλους της Αμπελακιώτισσας

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Φίλων της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης έκοψε την Βασιλόπιττά του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Ράϊκος προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην Μονή καθώς και στο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου τόσο για την επάνδρωση όσο και την κτιριακή ανάπτυξη της Μονής.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη για την παρουσία τους και την προσφορά τους και υποσχέθηκε την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλει για την ζωογόνηση του Μοναστηριού. Τόνισε πόσο σημαντική είναι παρουσία του νέου Ιερομονάχου π. Πολυκάρπου και πώς πρέπει όλοι μας να ενθαρρύνουμε αυτήν την προσπάθεια. Σκοπός του Σεβασμιωτάτου είναι το Μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας να γίνη και πάλι ο πνεύμονας της ορεινής Ναυπακτίας. Στήν εκδήλωση προσήλθαν ο αντιδήμαρχος Ναυπάκτου Αθανάσιος Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Πλατάνου Γεώργιος Δρόσος και πολλοί φίλοι της Μονής.

  • Προβολές: 1684

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance