Θυρανοίξια ναοῦ Προφήτου Ἠλία, Ἐλατοῦ

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο έλατα, λίγο πιο πάνω από την Ελατού, βρίσκεται το εκκλησάκι του προφήτου Ηλία. Εκεί στις 21/7/02 τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας την ακολουθία των θυρανοιξίων, και στην συνέχεια την θεία Λειτουργία, παρουσία του δημάρχου Αποδοτίας, καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων. Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σύλλογος Ελατιωτών Ναυπακτίας, ο οποίος τίμησε τον Σεβασμιώτατο και με μία αναμνηστική πλακέτα. Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του Σεβασμιωτάτου στην τοπική Εκκλησία, στο ποιμαντικό έργο του και στο ενδιαφέρον του για όλα τα προβλήματα της επαρχίας του και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό. Είπε συγκεκριμένα:

“Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιερόθεε, με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό προς το σεπτό προσωπό Σας, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελατιωτών Ναυπακτίας, Σάς καλωσορίζω στο εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία Ελατούς.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να Σάς εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για την μεγάλη τιμή, που κάνετε και στο χωριό μας αλλά και στο συλλογό μας, να τελέσετε τα θυρανοίξια του Εξωκκλησίου του Προφήτου Ηλία και την πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Κατά την σημερινή εορτή πανηγυρίζουμε την ιερά μνήμη του Προφήτη Ηλία. Ταυτοχρόνως τιμούμε και την επέτειο της χειροτονίας σας εις την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πριν από επτά χρόνια στις 20/7/1995.

Είναι γνωστό σε όλους ότι έχετε προσφέρει στην Εκκλησία μας, από διάφορες θέσεις, ιδιαιτέρως δε ως Ιεροκήρυκας, ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ως εκπρόσωπός της σε διάφορα Συμβούλια.

Ξεχωριστής σημασίας επίσης, είναι και η συγγραφική σας παρουσία, αφού έχετε συγγράψει πλήθος βιβλίων θεολογικού, ποιμαντικού και κοινωνικού περιεχομένου, μερικά από τα οποία έχουν μεταφρασθεί και σε επτά γλώσσες.

Αυτό όμως που Σάς διακρίνει είναι ότι δεν γράφετε με σκοπό να κάνετε φιλολογία, αλλά εκπληρώνετε το πνευματικό σας χρέος προς τους Χριστιανούς, που Σάς εμπιστεύθηκε ο Θεός και για τους οποίους είστε πραγματικός Ποιμενάρχης, Επίσκοπος “εις τύπον Κυρίου”, αφού γράφετε και κηρύττετε με απλό, σεμνό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου.

Σεβασμιώτατε,

Όλοι γνωρίζουμε την πολλή αγάπη με την οποία περιβάλλετε το χωριό μας, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με τη συμμετοχή σας στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του χωριού μας.

Εύχομαι ολοψύχως ο Θεός να Σάς ευλογή και να Σάς στηρίζη στο πολυδιάστατο και ψυχοσωτήριο έργο σας, “τό δε έλεος Αυτού να Σάς καταδιώκη εις πάσας τας ημέρας της ζωής υμών”.

Ολοκληρώνοντας, Σάς εκφράζω και πάλι τις βαθύτατες ευχαριστίες μου και αφού Σάς ευχηθώ να είστε πάντα “Άξιος”, θα ήθελα να Σάς προσφέρω ως ένα μικρό αντίδωρο αγάπης και σεβασμού την τιμητική αυτή πλακέτα εις ανάμνησιν της σημερινής ημέρας, που τόσο λαμπρύνατε με την παρουσία σας.

Σάς ευχαριστώ πολύ”.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρει και ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την εν γένει δραστηριότητά του, αλλά και τον Ιερέα της Ενορίας π. Νικόλαο Δημόπουλο για την ευταξία και την άρτια λειτουργία της Ενορίας του.

Την θεία Λειτουργία ακολούθησε γνήσιο παραδοσιακό ρουμελιώτικο γλέντι με την παρουσία ζωντανής ορχήστρας και των ανάλογων εδεσμάτων.

  • Προβολές: 1671

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance