Σύναξη Πρεσβυτερών

Σύναξη ΠρεσβυτερώνΤήν προηγούμενη ημέρα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των Πρεσβυτερών.

Στίς 5:00 μ.μ. τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου. Ακολούθησε προσφορά κεράσματος στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου και η εισήγηση από την Πρεσβυτέρα Μαρία Παπαβαρνάβα με θέμα “Η Εκκλησιαστική αγωγή και η έμπνευση για ιερατική κλήση στα παιδιά”. Πρό της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος έκανε μιά μικρή εισαγωγή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι εισηγήσεις γίνονται από τις ίδιες τις Πρεσβυτέρες, ώστε να είναι εκφράσεις βιωμάτων και όχι θεωρία. Αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος στην ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των Πρεσβυτερών και με τον Ποιμενάρχη τους και παρουσίασε τούς λόγους για τούς οποίους επιλέχθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Πρώτον μέν γιατί είναι ανάγκη να υπάρχη στα ιερατικά σπίτια εκκλησιαστική αγωγή, και είναι μεγάλη ευλογία να αφήνη ο Πατέρας Ιερέας αντικαταστάτη του κάποιο από τα παιδιά του στην Ενορία. Όπως οι γιατροί επιθυμούν να δούν τα παιδιά τους γιατρούς, οι δικηγόροι να τα δούν δικηγόρους, κ.ο.κ., έτσι και οι Ιερείς να επιθυμούν να γίνονται τα παιδιά τους Ιερείς. Καί δεύτερον γιατί είδαμε μιά συγκεκριμένη πολυμελή ιερατική οικογένεια να δέχεται κριτική από την κοινωνία μετά την αποκάλυψη ότι τρία από τα παιδιά της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε το θέμα, να δούμε τί έφταιξε και πώς μπορεί η Πρεσβυτέρα με την αγάπη της, τον ζήλο της, την έμπνευση και κυρίως με την προσευχή της να βοηθήση στην εκκλησιαστική αγωγή μέσα στο σπίτι.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης των παιδιών με το Ναό, με την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας και με τούς Αγίους, καθώς και στην καλλιέργεια σεβασμού και αγάπης στούς Εκκλησιαστικούς θεσμούς.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Επίσκοπο πάνω στο θέμα της εισηγήσεως.

Τέλος παρατέθηκε δείπνο που είχε ετοιμασθή από τις Κυρίες του Συνδέσμου Αγάπης της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής.

Οι ευχές του Σεβασμιωτάτου για μιά καλή και ευλογημένη χρονιά θα συνοδεύουν τις Πρεσβυτέρες στο δύσκολο έργο τους.

Π.Ρ.

  • Προβολές: 1300

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance