Γεγονός καὶ Σχόλιο: Προσευχή και Υγεία

Παρατηρείται μία πολύ καλή συνήθεια μεταξύ πολλών Χριστιανών, σύμφωνα με την οποία όταν υπάρχη ένα πρόβλημα υγείας σε κάποιο δικό τους πρόσωπο, τηλεφωνούν σε διαφόρους και ζητούν να προσεύχωνται γι’ αυτούς στον Θεό. Το θέμα αυτό δεν είναι ψυχολογικό ούτε και συναισθηματικό, αλλά γεγονός με ωφέλειες σημαντικές για την υγεία των ανθρώπων. Και μάλιστα αυτό έχει αποδειχθή και επιστημονικά.

Παλαιότερα από διάφορες έρευνες που έγιναν σε Πανεπιστημιακούς χώρους διαπιστώθηκε ότι, οι ασθενείς που έπασχαν άπό διάφορες βαριές ασθένειες και προσεύχονταν στον Θεό εύρισκαν θεραπεία στα προβλήματά τους συγκριτικά με ανθρώπους που δεν προσεύχονταν.

Τώρα όμως διαπιστώθηκε από επιστημονικές έρευνες ότι, και όταν άγνωστοι άνθρωποι προσεύχωνται για κάποιον ασθενή παρατηρούνται θεραπευτικά αποτελέσματα. Σε καθημερινή εφημερίδα είδαμε δύο τέτοιες έρευνες.

«Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φραντζίσκο σε 393 ασθενείς της καρδιολογικής κλινικής. Τα ονόματα των μισών εξ αυτών δόθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό εθελοντών από τους οποίους ζητήθηκε να προσεύχωνται γι’ αυτούς. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ασθενείς είχαν γίνει αντικείμενο προσευχής παρουσίασαν λιγότερες επιπλοκές, λιγότερα περιστατικά πνευμονίας, ενώ ανάρρωσαν και βγήκαν από το νοσοκομείο πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν είχαν γίνει αντικείμενο προσευχής».

Η άλλη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ και αφορούσε θεραπεία γονιμότητας γυναικών που ζούσαν στην Νότια Κορέα. Χώρισαν τις γυναίκες σε δύο ομάδες. Για την πρώτη ομάδα ζήτησαν από άγνωστους που ζούσαν στον Καναδά και την Αυστραλία να προσεύχωνται δίνοντάς τους μόνον τα ονόματα, δεν έδωσαν όμως και τα ονόματα της δεύτερης ομάδας γυναικών για να προσευχηθούν και γι’ αυτές. Διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό επιτυχίας στην εμφύτευση του εμβρύου στην μήτρα των γυναικών της πρώτης ομάδας «ανήλθε σε 16%, τη στιγμή που στην άλλη ομάδα κυμάνθηκε γύρω στο 8%» (Ελεύθερος Τύπος 12-9-2003).

Η προσευχή, βέβαια, είναι επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, πρόσωπο προς πρόσωπο, και το σημαντικό είναι ότι έρχεται κανείς σε κοινωνία με τον Θεό, χωρίς να περιμένη κάποια θεραπευτικά αποτελέσματα. Όμως πολλές φορές η προσευχή έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για την σωματική υγεία των ανθρώπων για τους οποίους προσευχόμαστε. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η Εκκλησία προσεύχεται για την υγεία των ανθρώπων, που για μας είναι άγνωστοι, αλλά είναι γνωστοί στον Θεό. Η Χάρη του Θεού δρά θεραπευτικά στους ανθρώπους για τους οποίους προσευχόμαστε.

Γι’ αυτό είναι καλό να προσευχόμαστε για όσους έχουν ανάγκη και να ζητούμε τις προσευχές άλλων ανθρώπων, κυρίως των ανθρώπων που έχουν παρρησία στον Θεό, διότι τότε θα δούμε θαύματα στην ζωή μας και την ζωή των δικών μας ανθρώπων. Ο Θεός είναι ζωντανός και ενεργεί ποικιλοτρόπως.

Ν.Ι.

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ

  • Προβολές: 1327

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance