Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίου ΓεωργίουΤην ημέρα της πανηγύρεως του Αγίου Γεωργίου, οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Ενορίτες της ομώνυμου Ιερού Ναού είχαν την ευτυχία και την ευλογία να εγκαινιάσουν το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, αμέσως μετά την πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ένα όραμα που έχει κάθε Ενορία, να αποκτήση Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε, αφού η θεία Λειτουργία δεν τελειώνει στον Ιερό Ναό, αλλά συνεχίζεται στην ενοριακή ζωή, μέσω των θεσμών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Συνδέσμων Αγάπης, της Κατήχησης κλπ. Το Πνευματικό Κέντρο, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, θα αποτελεί κόσμημα για την Ενορία του Αγίου Γεωργίου, όταν μάλιστα αποπερατωθή. Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αγάπης, τον πρώην και τον νυν Δημάρχους Ναυπάκτου και την αρχιτέκτονα-μηχανικό κ. Έλλη Λάγιου-Μητρολιού.

Επίσης μίλησαν ο Εφημέριος π. Λάμπρος Κούτσικος, η κ. Λάγιου και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γ. Νταουσάνης.

Ο π. Λάμπρος είπε:

“Σεβασμιώτατε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι.

Με την βοήθεια του Θεού και του προστάτου της Ενορίας μας αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ου και την μνήμην επιτελούμεν, σάς καλωσορίζουμε στην αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου. Ένα μεγάλο όνειρο που είχαμε, γίνεται πραγματικότητα. Στην τελευταία Συνεστίαση που είχαμε πέρυσι ανακοίνωσα ότι σύν Θεώ η επόμενη εκδήλωση που θα γίνη θα είναι εδώ σ' αυτόν τον ευλογημένο χώρο που είναι από τους κόπους και το υστέρημά σας. Πραγματικά το έργο αυτό είναι δικό σας. Εμείς είμαστε οι καλοί διαχειριστές που επενδύσαμε τα χρήματά σας με φόβο Θεού και με την βοήθεια και αφιλοκερδή προσφορά της Αρχιτέκτονος Μηχανικού κ. Έλλης Λάγιου-Μητρολιού.

Από σήμερα λοιπόν αυτή η αίθουσα τίθεται σε λειτουργία για τις ανάγκες της ενορίας μας σε εποχές δύσκολες που διανύουμε ο κόσμος έχει ανάγκη από αγάπη και στοργή. Εδώ όμως με την αγάπη και την διακονία όλων μας θα βρουν καταφύγιο πολλοί συνάνθρωποί μας.

Με την βοήθεια του Συνδέσμου Αγάπης που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Ενορία μας, αλλά και με την βοήθεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που έχει την ευθύνη για την αποπεράτωση του ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου, και οι οποίοι συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους για την επίτευξη αυτού του σκοπού η ενορία μας δίνει μια ζωντανή εικόνα της πρώτης Εκκλησίας. Κάνω λοιπόν έκκληση σε όσους έχουν την δύναμη να έλθουν να διακονήσουν σ' αυτήν την μεγάλη προσπάθειά μας.

Να ευχαριστήσω όλους του δωρητάς οι οποίοι μας βοήθησαν και μας βοηθούν ακόμα για την αποπεράτωση του ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου. Πολλοί δε εζήτησαν να μην ανακοινωθούν τα ονόματά τους. Σάς συγχαίρω από την θέση αυτή και σάς ευγνωμονώ όλους σας για την αγάπη που δείξατε σε αυτή την προσπάθειά μας. Να είστε βέβαιοι ότι σε κάθε θεία Λειτουργία που γίνεται εδώ στον Ναό μας θα μνημονεύεστε ως κτήτορες του μεγάλου αυτού έργου.

Να ευχαριστήσω τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος μας έδωσε την ευλογία του και μας συμπαραστάθηκε στην ανοικοδόμηση του Πνευματικού μας Κέντρου και να τον διαβεβαιώσω ότι όλοι εμείς που είμαστε στενοί συνεργάτες του θα ανταποκριθούμε στο μεγάλο αυτό έργο και θα μετατρέψουμε την Ενορία αυτή σε έναν φωτεινό φάρο με τις πρεσβείες του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου που θα λάμπη και θα ακτινοβολή και οι σειρήνες του θα παιανίζουν γλυκά τις μελωδίες ότι εδώ στην Ενορία μας επιτελείται θεάρεστο έργο, όπου βρίσκουν καταφύγιο πονεμένοι και δυστυχισμένοι αδελφοί μας. Μιάς και το έργο αυτό δεν έχει εμπορεύσιμο χαρακτήρα.

Σάς ευχαριστώ όλους σας που πάντοτε με αγνά αισθήματα ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα της Ενορίας μας”.

Έτσι, μέσα σε μία πενταετία, και η τρίτη μεγάλη Ενορία της Ναυπάκτου απέκτησε το δικό της Πνευματικό Κέντρο, ώστε να διευκολύνεται το ενοριακό, κατηχητικό και φιλανθρωπικό έργο στην πόλη μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Κέντρο είναι ακόμη ημιτελές, καθόσον μένει να περατωθή και να επιπλωθή και ο 1ος όροφος, γι' αυτό και η Ενορία συνεχίζει τις προσπάθειές της.-

  • Προβολές: 2236