Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος γιὰ τοὺς Ὀλυμπιακοὺς ἀγῶνες

Την ευαρέσκειά Της στο Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Πρόεδρο Υποεπιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, τον κ. Ηλία Λαμή, Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Παύλο Ιωάννου, Γραμματέα των ως άνω Επιτροπών, καθώς και σε όλα τα μέλη τους για το έργο τους σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε η Δ.Ι.Σ. Επίσης απεφάσισε να διατηρηθή σε ισχύ η λειτουργία της Υποεπιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων με σκοπό την διαρκή συμπαράσταση της Εκκλησίας μας στους ΄Ελληνες αθλητές και να τιμηθούν οι διακριθέντες ΄Ελληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες καθώς και οι Ιερείς που προσέφεραν Λειτουργική και Ποιμαντική Διακονία στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο δημοσιεύουμε εν συνεχεία.

Επίσης, σχετική είναι η συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου σε εφημερίδα των Πατρών, την οποία δημοσιεύουμε στις σελίδες 14-15 του παρόντος.

* * *

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Προς τον

Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην

Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεον

Πρόεδρον της Υποεπιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων

Εις Ναύπακτον

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ αδελφέ,

Η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, διεξελθούσα εν τη Συνεδρία Αυτής της 3ης οδεύοντος μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. το θέμα της επιτυχούς συμμετοχής της Εκκλησίας ημών εις τα προγράμματα διοργανώσεως των εν Αθήναις Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι προέβαλον διεθνώς την Χώραν ημών, απεφάσισεν όπως εκφράση υμίν την άκραν αυτής ευαρέσκειαν, δι' όσα ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων εμογήσατε επί τω ως είρηται τέλει.

Η προσφορά της Εκκλησίας υμών δια της ως είρηται Υποεπιτροπής υπήρξεν δημιουργική, ουσιαστική και εύκαρπος, προβαλούσα και το ήθος, την ευγένειαν, την σεμνότητα, την επιμονήν και την καρτερίαν, τα οποία, κατά την Πίστιν ημών, συνιστούν το αθλητικόν ιδεώδες.

Επί δε τούτοις, συγχαίροντες και αύθις υμίν και ευχόμενοι όπως “από φυλακής πρωΐας άχρι εσπέρας δράμητε τα Ολύμπια, προς τον αρχηγόν και τελειωτήν του δρόμου (τόν Ιησούν Χριστόν) μόνον αποσκοπείν”, κατασπαζόμεθα την υμετέραν Σεβασμιότητα εν Κυρίω και διατελούμεν μετ' αγάπης.

† Ο Αθηνών ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος

  • Προβολές: 1212

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance