Skip to main content

Ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης στὴν Ναύπακτο: Ποιμαντορικὴ Ἐγκύκλιος

Ιερόθεος ελέω Θεού Επίσκοπος καί Μητροπολίτης

τής Θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καί Αγίου Βλασίου

Προς τους Κληρικούς και λαϊκούς της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί,

Είναι νωπές ακόμη οι αναμνήσεις από το σημαντικό γεγονός της ελεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου στην Ναύπακτο και γενικότερα στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Χαίρομαι, γιατί όλοι, άρχοντες και αρχόμενοι, Κληρικοί και λαϊκοί, ηλικιωμένοι και νέοι είχαν αποδεχθή θετικά την έλευση του Πατριάρχου και την ανέμεναν με αγάπη και σεβασμό. Αυτό συνδέεται τόσο με τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ακτινοβολεί τόσους αιώνες και προσέφερε πολλά στην Εκκλησία, το Γένος και την ανθρωπότητα, όσο και με τα πρόσωπα που τον υπηρετούν.

Αυτή η χαρά και ο σεβασμός φάνηκε από την θερμή και εγκάρδια υποδοχή που επεφύλαξε ο λαός της Ναυπάκτου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, πράγμα που ικανοποίησε και τον ίδιο. Πολλές φορές μου είπε για την συγκίνηση που αισθάνθηκε από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο λαός της Ναυπάκτου, για την παρουσία πολλών, αλλά προ παντός των νέων που αγαπά. Πράγματι, οι νέοι μας, μαθητές και μαθήτριες, πολλοί από τους οποίους ήταν ενδεδυμένοι με παραδοσιακές στολές, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην όλη εκδήλωση.

Διαβιβάζω την αγάπη και τις ευχές του Πατριάρχου προς τους κατοίκους της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Μου είπε ότι ήταν από τις πιο θερμές υποδοχές που γνώρισε.

Ως Μητροπολίτης της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μητροπόλεως θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και ιδιαιτέρως όσους κοπίασαν, εργάσθηκαν πολύ για να την προετοιμάσουν και έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να δείξουν τον σεβασμό που τρέφουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που διέρχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την μαρτυρική του πορεία δια μέσου των αιώνων, αλλά καταλαβαίνουμε και την δόξα που έχει ως θεσμός που έχει ευλογηθή από τους Πατέρες μας. Γι' αυτό προσευχόμαστε ο Θεός να στηρίζη τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Κληρικούς που εργάζονται εκεί, ώστε να δίνουν την ομολογία της πίστεως και να σηκώνουν με καρτερία τον σταυρό του μαρτυρίου.

Εύχομαι ο Θεός να είναι μαζί σας και να σας ευλογή στα έργα σας. Θα πρέπει να μείνη ως παρακαταθήκη ο λόγος του «Αγαπάτε τον Θεόν. Πορεύεσθε εις πάσας τας οδούς Αυτού, φυλάσατε τας εντολάς Του και μείνατε προσκεκολλημένοι πάντοτε εις Αυτόν, εις την Εκκλησίαν και εις τας αγίας παραδόσεις μας».

Με πατρικές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

  • Προβολές: 2469